Dit is een openbaar Forum resource  openbaarRSS

Onderwerp

  Frank .4182
  Klachtendienst
  Onderwerp geplaatst 11 februari 2011 door Frank .4182Start User, laatst bewerkt: 2 maart 2012 
  10939 weergaven, 18 Opmerkingen
  Titel:
  Klachtendienst
  Content:

  Tot mijn verbijstering maak ik al twee jaar mee, dat deze dienst gewoon onbereikbaar is.Vorige keer heb ik klacht ingediend bij de ombudsdienst Telecommunicatie en toen kon mijn terecht klacht plotseling wel opgelost worden.Nu heb ik het volgende voor : Proximus stuurt in november een sms door dat, tot 18/5/2011, je vijf herlaadbeurten krijgt waarbij telkens per schijf van 15€ er 5€ bijkomt.Dit bij boeking via internet.Met visa-kaart lukt dit bij mijn echtgenote prima.Doe ik hetzelfde bij mij, geen bonus van 5€. Twee dagen ben ik bezig geweest met de klantendienst,waarbij de programma's steeds uitvielen,zodat nazicht nauwelijks mogelijk was.Vooreerst wist men daar niet meer over welke campagne het ging (was de vorige keer ook zo),maar na lang zoeken vond het mijn wel.Ja mijnheer "dit was een campagne voor het stimuleren van gebruik te maken van internet voor herlaadbeurten"Nu moet je weten dat ik sedert het begin,en nooit op een andere wijze,internet gebruik.Dus ik kom niet in aanmerking en mijn echtgenote wel.Antwoord "ja er klopt precies iets niet in die campagne".Weet u wat zend u een fax van uw visa-rekening van mei 2010 naar de klachtendienst"Ach zo,hebben die geen e-mail adres zodat ik het kan inscannen.Spijt me,mijnheer, die hebben dat niet en ik kan u ook niet doorschakelen.We zijn eraan het werken om de klachtendienst een e-mail te bezorgen.Dit was het antwoord dat ik twee jaar geleden ook al kreeg. Voila zo communiceert een modern bedrijf als Belgacom met zijn klanten.Dus zal weer naar de ombusdiesnt moeten gaan.

  reactie

  • sinjoor76

   Behoorlijk halucinant !!! eerder een verhaal voor Kafka !

  • ikke zelf .

   Heb het zelf ook al mogen ondervinden onlangs tijdens een telefoontje met de helpdesk:

   IK: heeft u dan een klantendienst waar ik terecht kan?
   ZIJ: ja, maar dat kan alleen schriftelijk
   IK: Euh...u bedoelt toch email en niet de klassieke brief?
   ZIJ: Enkel met de klassieke brief
   IK: Verrast

   Te gek om los te lopen voor een modern telecom bedrijf. lol.

   Pas op, ik begrijp het hé: de drempel ligt beduidend hoger als men een brief moet schrijven en posten => minder klachten.

  • wouter1984

   <quote="ikke zelf">
   Pas op, ik begrijp het hé: de drempel ligt beduidend hoger als men een brief moet schrijven en posten => minder klachten.
   </quote>

   Dat snap ik nu niet hé.

   I.p.v. in Outlook, typ je uw klacht in Word.
   I.p.v. Verzend, kies je Afdrukken.
   Steek het papier in een envelop en als je de volgende morgen naar je werk gaat, vertrek je 30 seconden vroeger om het in een postbus te steken.

   Meer werk dan een email? Ja, een minuut om de envelop klaar te maken en een halve minuut om de brief te posten
   Een beduidend hogere drempel? Kom nou...

   EDIT: toch even verduidelijken dat ik ook absoluut voorstander ben om alles elektronisch te laten verlopen, maar dan omdat het veel sneller gaat, en niet omdat de drempel lager zou liggen.

  • Elke .1711

   En mensen die wel over een computer en het internet beschikken maar geen printer (zoals wij?).  Wij mogen het dan nog met pen en papier doen en dan ook nog eens een hele omweg maken om een postbus te vinden, vermits ik er geen voorbij kom op weg naar het werk.

   Ik vind nu ook wel dat een modern telecommunicatiebedrijf online moet kunnen te bereiken zijn voor dergelijke zaken.  Voor alle andere zaken zijn ze wel online te bereiken.  Toen we daarstraks in een belgacom winkel vroegen waar het klachtenformulier stond (want op de klantendienst hadden ze ons gezegd dat we zulk formulier moesten invullen als we een klacht wilden indienen), ging de verkoper op zoek om een aantal minuten later tot de constatatie te komen dat belgacom geen klachtenformulier online staan heeft!?!  Zelfs in de belgacom winkels weten ze dit niet!

  • Frank .4182

   Bedankt voor jullie reactie's.Doet me deugd dat mijn ervaringen met klantendienst en 'onbbekende en onbereikbare' klantendienst niet eenmalig zijn. Heb gisteren rond 12uur reactie gekregen van 'Eva van Belgacom' waarin ze vraagt mijn gsm nummer op te geven zodat Proximus met mij contact kan opnemen om het probleem te onderzoeken.Ben in blijde verwachting.En effectief als je zelf een brief moet opstellen,afprinten,bijlagen copiëren,postzegel plakken,naar postkantoor gaan en wachten tot je ooit antwoord krijgt is doenbaar maar niet meer verantwoord in deze tijd van moderne comunicatie.

  • Frank .4182

   Zijn inmiddels vier dagen later en nog steeds geen telefoon of mail ontvangen van Proximus en dit ondanks de reactie van Eva van Belgacom dat dit wel zou gebeuren. Inmiddels is mijn klacht aanvaardt door de Ombudsdienst Telecommunicatie en die zullen het op hun beurt overmaken aan Proximus. Afwachten en zien of er nu wél kan gereageerd worden. Tot hoor.

  • Dré .

   heb onlangs iets dergelijks mee gemaakt. aan een proximus stand in fnaf in brussel biedt men mij een promotie aan: maandelijkse herlaadbeurt van €15 gedurende 2jaar en de eerste 10 maand kost me dit slechts €5. alles op papier en weg. wat gebeurt ; eerste herlaadbeurt €30 op mijn gsm volgende keer opnieuw en er wordt €15 gefactureerd. krijg ik een telefoontje van een of andere promo dame met de vraag of ik tevreden ben van de service? natuurlijk niet want ik krijg niet wat ik besteld heb. antwoord: oh ik zie het, men heeft een foute promo geactiveerd maar die is toch ook leuk, niet? en anders moet u even de klantendienst contacteren.......klantendienst??? enkel voorgekauwde vragen en antwoorden geen e-mail adres en een gratis nummer 6000. even bellen. na 10min nog niemand aan de lijn. dan even een belgacom winkel binnen springen. sorry mijnheer wij hebben u deze promo niet verkocht kunne u niet helpen, maar bel even het nummer van de betreffende proximus dealer of het nummer 6000 ( is gratis) ok eerst maar de dealer.....even geduld u wordt dadelijk geholpen...na 12 min ingehaakt. nog maar eens nr 6000, oh is toch bewoond, sorry mijnheer kan u hiermee niet helpen u moet schriftelijk klacht indienen of u kan even de belgacom winkel binnen springen. dan maar even een andere winkel in de buurt. blablabla...weer hetzelfde verhaal maar de bediende wilde dan toch even met mijn gsm de klachtendienst bellen....niemand te bereiken. uiteindelijk was hij dan ook bereid om alles per fax door te sturen ( is ook schriftelijk) faxbevestigingsrapport erbij en ik "tevreden" naar huis. dit laatste was op 12/01/11 en tot op heden heb ik nog niet de minste reactie gehad. ja beste klant u bestelde appelen maar wij leverden per ongeluk appelsien maar die zijn toch ook lekker nietwaar en als u dan toch appelen wil schrijft u maar een briefje want als telecom bedrijf kunnen wij dit niet anders behandelen. in welke eeuw leven wij eigenlijk? eerst en vooral ben ik nu tevreden dat ik op dit forum eens mijn gal kan spuwen en ik hoop dat er toch ergens reactie op komt want de emmer begint stilaan over te lopen en ik heb altijd gedacht het gras is niet altijd groener aan de andere kant maar ik begin toch sterk te overwegen van er te gaan kijken.

   Dré

  • rudolphe .

   ik ben al 2 dagen bezig om belgacom " happy time " ( het woord zou het niet doen vermoeden ) te activeren! gelukkig ben ik op pensioen en heb dus tijd,maar de website van belgacom is een ramp!!!!!telefonisch is het ook zo want al de operatoren zijn bezet,een UUR wachttijd is niet overdreven!! ik heb al een mail gestuurd,maar nog geen antwoord gekregen.indien ik binnen de 48 uur géén antwoord heb dan kunt u een artikel in de krant verwachten! ( vrije meningsuiting ) of neem ik kontakt op met testaankoop.

   misnoegde groeten

   een belgacomklant.

    

  • Frank .4182

   Beste Rudolphe,

   Het is een lijdensweg ,en opzettelijk volgens mij, hoe ze met hun klanten omgaan,maar dat hebt je eenmaal met monopolies.Een goede raad gewoon klacht indienen bij Ombudsdienst Telecommuciatie.En voor de rest gewoon druk uitoefenen.Als je naar de 6000 belt en je hebt niets anders te doen,dan is dit een schitternd tijdsverdrijf.Zou gewoon alle gedupeerden willen oproepen om klacht in te dienen tegen tegen de onbereikbaarheid van de klachtendienst van Belgacom en Proximus.Denk dat ze dan minder geneigd zullen zijn om ons letterlijk 'aan het lijntje te houden'.Succes.

  • Frank .4182

   Beste Dré,

   Samen zijn we sterk, breng gewoon klacht in bij Ombudsdienst Telecommunicatie, deze werkt zeer efficiënt

  • Kathleen .8124

   Ook ik maakte zo'n kafkaiaanse situatie mee met de klantendienst van Proximus ivm de niet toekenning van extra belwaarde via een promotiecode. Het duurde urenlang en dagenlang voor ik mijn probleem kon toelichten (er werd niet opgenomen, operator verstond me niet goed omdat hij franstalig was en vroeg me een uurtje later naar een collega te bellen, midden in een gesprek werd op de bezettoon geduwd,enz...)  Ik heb op de duur het nuttige aan het aangename gekoppeld en me in mijn bed onder mijn donsdeken geinstalleerd,met de winterbeelden op tv en een goed boek bij de hand, zodat ik op een comfortabele manier  mijn pogingen om iemand van de '6000' te bereiken kon doorkomen!!

   Na eindeloos geprobeer is het na een dag of 3 eindelijk gelukt om mijn volledige verhaal te doen, maar het antwoord aan de andere kant was bondig : u hebt een foute code geactiveerd en dan kunnen wij niets doen! Wanneer ik vermeld dat ik wel degelijk de juiste code, vermeld in een Belgacombrochure, heb gactiveerd, is het antwoord : ah die code in de brochure is verkeerd!

   Op mijn vraag hoe dit kon verholpen worden was het antwoord negatief. Op de vraag of ik dan kon doorverbonden worden met de klachtendienst, zegde men eerst dat er geen was, nadien dat de klachtendienst 'voor onbepaalde tijd onbereikbaar was omdat ze op een ongekende plek samenzaten om technische problemen te bespreken'! Ik heb nog een tweetal weken gebeld, maar de klachtendienst bleef onbereikbaar (wellicht waren er heeel veel problemen te bespreken),en blijkbaar tot op heden.

   Uiteindelijk heb ik mijn probleem overgemaakt aan de ombudsdienst telecommunicatie, en was de klacht binnen de korste tijd opgelost, waarvoor dank. 

  • Frank .4182

   Eva heb je e-mail ontvangen maar kan er niet op antwoorden.Als ik op je link naar beantwoorden druk dan kom ik terug op Belgian Community en dan wordt het echt pas onoverzichtelijk om een antwoord te formuleren. Nergens kan ik mijn telefoonnummer of gsm-nummer acterlaten.

   Zo probeer ik het maar via deze weg.

   Klacht 4182

   De Booserie Frank

   Moederhoefstraat 49

   2547 Lint

   0499302730 / 034550558

   P.S. is onbegrijpelijk dat je als telecombedrijf waar ik al heel mijn leven bij aangesloten ben,niet zelf kunt terugvinden of getuigt dit echt van slechte wil

  • hermano.

   uw website geeft enkel verwarring en nergens is iemand te bereiken voor wat uitleg,vraag vooral niet om te bellen ik kan geen 25minuten aan het toestel blijven om nog geen deftig antwoord te krijgen .  Wilt u aub mijn account schrappen want ik kan er niets met aanvangen.

   Het spijt me maar deze dienst wekt enkel wrevel op.

             IK zeg u dag maar zonder dank

    

  • Frank .4182

   Kan je geen ongelijk geven,heel die webside is volgens mij 'bewust' niet gebruiksvriendelijk gemaakt.Als je echt niet weet wat doen kun je je dagen bezighouden met 'eva' te raadplegen en je grieven op Belgacom Community los te laten,zodat we wat tegen elkaar kunnen zagen (in hun ogen dan) en we van onze frustatie kunnen afgeraken.

  • Onze medewerkers

   Beste Frank.4182,

   Ik heb uw gegevens doorgestuurd naar Proximus.

   Zij zullen uw probleem bekijken en u asap hierover contacteren.

   Met vriendelijke groeten,

   Eva